Øv, er der nu fnullermænd under sengen igen? Er gulvet beskidt, og blev vasketøjer ikke ordentlige rent, sidst du vaskede det? Der er mange ting ved rengøring, der bare ikke er let. Alligevel kæmper vi alle sammen for, at vores hjem skal være rent, for det er dér, det er rarest at være i. Men hvordan gør man bedst det? Læs med her, og bliv klogere: Sådan får du et rent hjem.

Tag det i opløbet

Det kan synes uoverskueligt at starte rengøringen, hvis man har et meget beskidt hjem. Ja, det kan faktisk gøre, at man går helt i baglås. Hvis du gerne vil undgå dette, så skal du tage skidtet i opløbet – du skal simpelthen gøre rent oftere! Det kan faktisk være en god idé at gøre en lille smule rent hver dag. Nu er du måske allerede skræmt væk, men det behøves ikke at være mere end omkring 10 minutters daglig rengøring – se, det lyder ikke så uoverskueligt, gør det?

Gør rent med gode rengøringsmidler

Der er mange forskellige rengøringsmidler på markedet, men der findes nogle, der er proppet med kemikalier – dem kan det være en god idé at styre udenom! Har du børn, kan det endda være med til at give allergier, hvis der bliver brugt for skarpe midler – så pas på med det!

Hav de rigtige maskiner

Hvis du kan finde nogle billigere rengøringsmidler, har du måske råd til at bruge lidt flere penge på at have de rigtige maskiner. De rigtige maskiner kan gøre en stor forskel i sidste ende. Du har måske før prøvet at støvsuge med en dårlig støvsuger? Det er bare ikke hensigtsmæssigt. Nogle er endda så dårlige, at de gør mere skidt end rent. Det kan være en god idé at investere i nogle maskiner, der holder i flere år. Har du problemer med at finansiere dine rengøringsmaskiner? Lån nemt penge med et minilån, så er du sikker på at få en vaskemaskine og en støvsuger, der duer ordentligt.

Få hjælp udefra

Hvis du synes, rengøring er meget uoverskueligt, kan det suge alt energien ud af dig. Hvis det er tilfældet, kan det være rigtigt fint at få hjælp udefra. Der er masser af forskellige rengøringsfirmaer derude, og du behøves ikke at være hjemme, mens de ordner dit hjem!

Tag familien med i rengøring

Hvis du bor sammen med din familie, kan det være, det er på tide, de begynder at hjælpe noget mere med rengøringen. Det er ikke retfærdigt, at det er et menneske, der alene står med hele tjansen på skuldrene. Prøv næste gang i spiser aftensmad sammen at tage emnet op. Fortæl, at det stresser dig, at du står alene med rengøringen, når I faktisk er en hel familie, der kan hjælpe hinanden. Hvis de ikke bider på krogen, så er et smart trick at lokke med penge. Fortæl, at de får en 20’er, hver gang de vasker trappen eller 50 kroner for at støvsuge i hele huset. Det er nok billigere end at bestille hjælp udefra.