For år tilbage, da Danmarks økonomi var i stigning, blev mange danskere fristet til at tage et kviklån. Da krisen derefter ramte, stod mange desværre i den situation, at de ikke kunne betale pengene tilbage og endte i RKI. I dag er spørgsmålet så, om man kan tage et kviklån trods RKI. Det kan blive svært at tage et her og nu lån, men der findes dog få ting, man kan gøre

Sådan undgår du at ende i RKI

Dét at tage et lån, gør det pludselig muligt at gøre nogle ting, man ikke havde remedierne til, før man stod med pengene. Hvis man ser det som en gave, er det først, at det bliver farligt, for så kan pengene hurtigt ryge på spas og løjer. Når man tager et lån, skal man se det som en nødløsning, der hjælper en på vej for en stund, men man skal stadig have sit rationelle sind med i processen. Man skal huske, når man tager et lån, at det er penge, der skal betales tilbage. Derfor er det en god idé at danne sig et overblik over sin økonomi og lave nogle budgetter, hvor der hver måned er plads til afbetalingen. På den måde undgår man at miste kontrollen over sine penge. Det er en frihed at have muligheden for at tage et lån, derfor skal man helst ikke ende i RKI, for hvis først man står i denne position, kan det være svært at få tilladelse til at låne penge på den måde.

Få mere overskud i dit budget

For at få mere overskud i budgettet er der nogle konkrete ting og vaner, man kan gå ind og ændre på. Man bliver ofte overrasket over, hvor lidt, der i virkeligheden skal til, for at spare penge i hverdagen. Især hvis man afbetaler på et lån, kan budgettet godt trænge til at blive revurderet, så man i hvert fald ikke smider penge efter ligegyldige genstande og råvarer i hverdagen. Første skridt er at skrive ned fysisk eller via bankappen, for at få overblik over, hvad du forbruger om ugen. På denne måde har du struktur på, hvad dine penge egentlig går til. Er der en dårlig vane i blandt, som mange af ugens penge går på, så prøv at overvej dit liv uden denne vane, og regn ud, hvor mange penge, du kan spare ved at fjerne denne udgift – det kan ofte virke som den største motivation. Hvordan ser madvanerne ud? Er du god til at genbruge de råvarer, du har i køleskabet eller køber du nyt ind til hver eneste ret, du laver. Dette er et punkt, hvor du kan spare store mængder. Du kommer altså langt med nogle grøntsager, fløde og kartofler.

Gør et lån til en sjældenhed

Selvom et lån kan give dig en enorm sikkerhed, hvis du står et sted i dit liv, hvor din økonomiske stabilitet ikke er til stede, så kan det nemt gå hen og blive en vane, at man kan låne penge hver gang, man godt kunne tænke sig at nyde lidt mere. Et lån skal der til en gang imellem, hvis man står og skal lave en investering, og hvis bare, man er sin økonomi bevidst og ved, at man kan betale tilbage, er der ingen slinger i valsen. Det er bare godt at have et realistisk forhold til at låne penge, så det ikke ender galt. Sæt dig for i hvilke situationer, det er okay at ty til denne løsning, og fasthold så dette regelsæt.