Der kan være mange grunde til, at man pludselig får behov for at låne penge. Det kan være, du pludselig står i en situation, hvor du har brug for en bil. De færreste har muligheden for bare lige at købe en bil, og derfor låner de fleste, når de skal have bil. Det kan også være andre, man har behov for at låne penge til. Måske du er kommet til at ødelægge noget dyrt, som forsikringen ikke betaler? Måske du har fået en tandlægeregning, der trækker tænder (ordspil intenderet). Uanset, så er der ingen skam i at låne lidt, når man er på den. Læs med her, hvor vi kommer med tre måder, du kan låne penge på.

Hos familiemedlemmer

Hvis du kommer fra en velhavende familie, så har du måske mulighed for at låne penge af et familiemedlem. Det kan være smart, fordi renten i de fleste tilfælde vil være ikke eksisterende, men der er også ulemper ved at låne ved familiemedlemmer. Det kan blive kompliceret, når der er penge mellem relationer. Det kan betyde, at der kommer dårlig stemning mellem jer. Måske personen selv pludselig får behov for at låne penge og opbygger et ubevidst had til dig, der forhindrer det. Du må afgøre med dig selv, om du har lyst til at låne penge af familien. Og så er det naturligvis altid bedst at spørge hos dem, der selv har mange penge, så det ikke betyder det store for dem.

Hos lånefirmaer

En lidt mere simpel mulighed er at låne penge ved et lånefirma. De kan tilbyde det hurtigste lån, og så går det ikke ud over nogen familierelationer. Det, du skal huske, når du låner penge ved et lånefirma, er, at du skal have en god afbetalingsordning. Du kan måske bede tanke Birthe om at udskyde indbetaling en uge, men ved lånefirmaer kan det betyde, at du kommer til at skylde flere penge – så vær forsigtig! Hvis du tænker, at lånefirmaer er den rette løsning for dig, så lån penge online, og køb det, du mangler i morgen. Livet skal leves nu, og et lån kan være med til at gøre, at du kan leve livet mere.

I banken

Det kan være smart at låne penge ved banken, fordi man ved, der er styr på det. Det kræver måske mindre af dig, fordi der er blevet lavet en god afbetalingsordning – måske bliver pengene endda automatisk trukket, så du slet ikke skal tænke på det. Ulempen ved banklån er dog, at man skal være godkendt til et lån, før man kan tage det. Det er ikke altid så nemt, og banken vil helst låne penge ud til nogen, der i forvejen har penge. Det er derfor ikke sikkert, at du kan få lov til at låne penge af banken.

Håber, du fik noget ud af guiden til at låne penge. Og håber, du husker på, at penge er relative: De kommer til at have så meget mere værdi nu, hvor du står og mangler dem.