Julen nærmer sig med stigende hast… Julen er hjerternes fest, siger man, og det er sikkert sandt nok. Men julen kan også gøre noget så ondt i pengepungen. Julen kan nemlig hurtigt gå hen og blive en dyr affære – og dette især, hvis man gerne vil give alle den helt rigtige gave.

Kender du denne problematik? Og står du lidt og føler, at du ikke helt har råd til, at julen skal blive helt perfekt i år? Så læs med her. Du er nemlig ikke helt fortabt. Der er noget, du kan gøre.

Tag et mindre lån

En mulighed, som du bør overveje, hvis du gerne vil være sikker på at have råd til julegaver til alle i familien, er at tage et mindre forbrugslån. Du tror måske ikke, at det er muligt, men det er faktisk muligt at låne penge i weekenden og på helligdage. Lån penge på helligdage og være sikker på, at du har råd til de perfekte gaver.

Det er ikke kun gaverne, som kan gå hen og blive dyre. Al den mad, kager og konfekt, som indtages i løbet af december, bliver også hurtigt en lidt dyr affære. Hvis du ikke ser andre muligheder, så findes der masser af billige forbrugslån.

Hvis du har akut brug for penge, er det ikke nødvendigvis en dårlig idé at tage et forbrugslån. Så længe det er billigt og småt, kan det være en fin løsning. Du skal dog altid huske at læse det med småt, så du ikke bliver snydt.

Lav dine julegaver selv

En anden mulighed er, at du måske kan give nogle lidt anderledes gaver i år – du kan overveje at lave gaverne selv. Det er ikke alle, som vil synes om denne idé, og det er kun noget, du skal gøre, hvis du kan lide at være kreativ og sætte dit personlige præg på ting.

Det er dog et super fint alternativ at lave sine julegaver selv. Du kan evt. lave nogle af gaverne selv – på denne måde sparer du lidt penge. Hermed kan du få råd til at købe gaver til nogle andre, som ønsker sig noget, som du ikke selv kan lave.

En idé til julegaver du selv kan lave, er små tegninger, digte, sange eller måske noget personligt bagværk. Alt dette kræver dog naturligvis, at du er lidt kreativ. Du kan også give en oplevelse til en, du holder af. Dette kunne være en middag, som du laver til vedkommende, eller en omgang massage.

Spar op i god tid

Hvis det ikke er første gang, at du er kommet i pengenød i juletiden, kan det være, at det er noget, som du lige skal tænke lidt ekstra over. For nogle kan det være en fordel at begynde at spare op lang tid forinden december rammer. Så er du nemlig forberedt, og det er ikke noget, som skal stresse dig. På denne måde får du uden tvivl den bedst mulige jul.