Forbrugslån bliver mere og mere populære at tage, når man lige står og mangler penge sidst på måneden til en uforudset tandlægeregning, eller når barnevognen knækker sammen. I det populariteten omkring forbrugslånene er steget, er udbyderne dog også steget væsentligt. Og det kan komme dig til stor økonomisk gode, hvis du bruger lidt ekstra tid til at danne dig et overblik over dit forbrugslån. For lånudbyderne er i konkurrence med hinanden om at give dig det bedste og billigste lån.

Læg et ansvarligt budget

Det første, man skal sætte sig ind i og bruge tid på, når man vil tage et lån, er ens egen økonomi. Her handler det om at lægge et ansvarligt budget, så man ved, at man kan tilbagebetale de penge, man har lånt. Hvis ikke man kan tilbagebetale sin gæld inden for den aftalte tid, så kommer der nemlig store økonomiske konsekvenser i form af høje renter.

Derfor er det vigtigt at have overskud i sin økonomi til at tage et lån. Det lyder måske mærkeligt – Du tager vel et lån, fordi du mangler overskud i økonomien? Men det gør du forhåbentligt kun lige her og nu. Hvis pengene slet ikke rækker hver eneste måned, så er det ikke et forbrugslån, du skal tage.

Budgettet kan hjælpe dig med sikkerhed i forhold til at kunne tilbagebetale din gæld.

Hvilket lån skal jeg vælge?

Det første du har brug for at gøre er at sammenligne lån. Oftest minder de forskellige forbrugslån; kviklån, kassekredit, osv. nemlig så meget om hinanden, at det ikke er nødvendigt at lave en skarp opdelingen af lånene. I stedet er det bedst at sætte sig ind i, hvilken lånudbyder der kan give dig den mest favorable rente og afbetalingstid i forhold til dit budget.

Det gør du som sagt lettest ved at gøre brug af hjemmesider, hvor du kan søge efter lån, der matcher, det du står og mangler.

Sammenlign ÅOP, ikke rente

Når man selv sidder med to forskellige lån og sammenligner dem, så er man tilbøjelig til at vælge den med den mindste rente, fordi denne umiddelbart ser billigst ud. Det har lånudbyderne også fundet ud af. Derfor er der i dag mange tilfælde, hvor startgebyrer og lånetiden er forhøjet, når renten er lav. Det betyder i sidste ende, at man ikke kan stole på, at et lån er bedre end det andet, bare fordi det har en lav rente.

Derfor bør man i stedet se på ÅOP. Dette er en samlet betegnelse, der medtæller alle de ekstra gebyrer, renter, lånetider, osv. Det vil sige alle de ting med småt, som kan være svære at forstå og sætte sig ind i for den uindviede læser.

Når du sammenligner låns ÅOP, finder du det lån, der har den mest favorable udbetaling. Hvis du allerede nu har sikret dig, at dette lån passer ind i dit budget og dit liv, så ved du nu, hvordan du kan spare penge på dit fremtidige forbrugslån.