Studerer du? På universitetet? På erhvervsskole? På noget andet? Og får du SU? Men synes du ikke, at pengene rækker særlig langt? Gad du godt have lidt flere penge hver måned? Men vil du helst ikke ud i nogle slemme lån? For har du hørt, at det er ikke særlig smart?

Det behøver du heller ikke gøre – du kan tage et SU lån, hvilket er helt i orden og meget nemmere at betale sig ud af. Læs med herunder, og find ud af, hvad et SU lån er, hvorfor du skal tage det, og hvordan du gør.

Læs mere om SU Lån her

Hvad er et SU lån?

Et SU lån er et lån, du kan optage, hvis du studerer på en videregående uddannelse. Du kan ikke optage et SU lån, hvis du går i gymnasiet. Det foregår på den måde, at du kan vælge at optage et bestemt beløb hver måned, så du får lidt flere penge udbetalt eller på den måde, at du efter nogle måneder vurderer, at du sagtens kunne bruge pengene fra sidste måned og derefter optager et lån.

Det er bagudbetalt, og renten er ikke særlig høj. Du skal selvfølgelig stadig tænke dig om, og overveje om det er noget du har brug for, men hvis du føler dig presset over pengemangel, og du ikke synes, du har tid eller overskud til et arbejde, kan det være en ganske udmærket løsning.

Hvorfor skal jeg tage et SU lån?

Du skal tage et SU lån, hvis du føler at du har brug for det. Hvis du hver måned presser dig selv til det yderste rent økonomisk, og du er ved at være helt slidt op af det, og hvis du samtidig føler, at et studiejob ikke er en mulighed.

Selvfølgelig er det ikke på SU, at du behøver at bruge flest penge, men det skulle helst ikke være sådan, at det stresser dig så meget, at du ikke kan koncentrere dig om dit studie – det må dog være det vigtigste.

Der kan også være mange andre gode grunde til at optage et studielån, og hvis du kan mærke med dig selv, at det vil være en god idé for dig, er det selvfølgelig bare det, du skal gøre.

Sådan gør du

Hvis du ønsker at optage et SU lån, skal du gå ind på su.dk, og så skal du logge ind. Når du har gjort det, kan du bruge lidt tid på at læse om SU og SU lån, og så kan du tænke over, om du er helt sikker på, at det vil være noget for dig.

Hvis du synes, at det er det, er det blot om at gå ind og søge om at få SU lån og derefter godkende din låneplan. Til sidst er det bare om at vente på, at pengene bliver udbetalt, så du ikke længere behøver at være alt for presset rent økonomisk. Du skal blot huske at tænke dig om, så skal det hele nok gå.