Skal du vælge autocamper eller campingvogn? Skal den finansieres? Det er de klassiske spørgsmål for dem der holder ferie på hjul, og især for dig som er førstegangskøber. De fleste der allerede har købt den ene eller anden, mener at de har taget det ”rigtige valg”. De fleste favoriserer den ene gruppe frem for den anden. Det kan være vanskeligt at vælge, men her i artiklen kommer vi nærmere ind på nogle fordele og ulemper.

Pladsforskellen

I campingvogne, er der typisk meget bedre plads. Det skyldes, at i autocamperen, er der ting som motoren, spejle og sikrede sæder. Alt dette sparer du pladsen på i campingvognen, fordi den udelukkede har til formål at blive brugt, når du holder stille. De har ofte store køkkenbordplader mm. i campingvogne, som generelt byder på mere plads og rum inden i.

Base

Når man først har parkeret sin campingvogn, slået base og fundet dekoration frem. Det er ingen tvivl om, at du gør smart i at have en cykel eller elcykel med, som du kan bruge til udforske området, klare indkøb og ordne andre praktiske gøremål.

Med autocamperen er det oftest sådan, at man bruger den til længere og kortere ture, selv hvis du allerede har slået base. Den giver en anden form for fleksibilitet.

På vejen & prisen

Overordnet set, så er autocamperen dyrere end campingvognen. Dog har du brug for en bil med træk til campingvognen, for at kunne transportere og køre rundt med den, men den har du måske i forvejen.

Der er heller ingen tvivl om, at en autocamper er langt lettere at bakke med end med campingvognen.

Har du brug for lån til din nye autocamper eller campingvogn, så gør du klogt i at få flere lånetilbud. Til det kan du benytte dig af lånetilbudssider som www.letfinans.dk, hvor du med en lånesøgning modtager tilbud fra flere banker.