Klimabølgen ruller hen over Danmark, og den tager også gerne dig med i farten. Vi skal være mere miljøbevidste, spare på naturens ressourcer, og vi skal mindske CO2 udslippet. Det kan gøres ved at købe mere miljørigtigt ind f.eks. spare på kødet, købe lokale varer og kun sæsonens grønt.

Medbring også gerne dit eget genbrugs indkøbsnet, så du sparer en plasticpose, hver gang du handler.

En af de største syndere i dit personlige CO2 regnskab, er dog nok din bil. Særligt hvis du har ældre dieselbil uden partikelfilter.  

Tegn et lån online ved privat handel

Med et lån kan du udskifte din gamle dieselbil til en nyere mere miljøvenlig bil. Hvis du tegner et lån i banken, vil der typisk blive stillet spørgsmål om, hvad pengene skal bruges til. Det gør der, ikke hvis du tegner et lån online hos en af de mange udbydere. Ved hjælp af guides finder du hurtigt frem til det billigste lån, da du kan sammenligne de forskellige låntyper og udbydere.

Et billån vil dog nok være at foretrække, hvis dieselhakkeren skal udskiftes. Flere banker tilbyder deres kunder et billån. Det kræver blot at du kontakter din bankrådgiver og booker en tid hos vedkommende. Rådgiveren vil så i samarbejde med dig gå din økonomi igennem for at finde ud af, hvad din pengepung kan bære. Hvis du køber bilen hos en forhandler, tilbydes du ganske sikkert en finansieringsaftale derigennem.

Men hvad gør du, hvis du ikke orker samtalen med din bankrådgiver og hellere vil handle privat? Måske har du fundet drømmebilen i Den blå Avis eller på Gul&Gratis. Så kan et online lån være den bedste fremgangsmåde. Hos flere låneudbydere kan du endda låne penge uden at stille sikkerhed.

Med eller uden partikelfilter

Hvis du bare knuselsker din gamle dieselbil, er du nok ikke særlig begejstret ved tanken om at skulle sige farvel til den. Den har måske mange gode år endnu. Selvom du vil få en ekstra årlig beskatning på 1000 kr., kan det være det værd. Du kan vælge at få eftermonteret et partikelfilter, og slippe for den ekstra afgift. Det koster dog imellem 5.000 – 10.000 kr. alt efter hvilken bilmodel, der er tale om. Flere af de mindre dieselbiler i Danmark, kan man slet ikke få partikelfiltre til.

Kører du rundt uden partikelfilter, vil du efter de nye miljøzoneregler, som trådte i kraft i år 2020 ikke kunne køre lovligt. Miljøzonerne ligger i de større byer så som København, Aarhus, Odense og Aalborg. Hvis du kører indenfor zonen, vil du blive opkrævet en bøde. Det er derfor vigtigt at notere sig, hvad du skal bruge bilen til, hvis du vælger at købe en brugt dieselbil uden partikelfilter. Det vil koste dig de ekstra 1000 kr. i afgift plus ingen kørsel i miljøzonerne eller op til 10.000 kr. i eftermontering af partikelfilter. På alle indregistrerede fabriksnye dieselbiler fra 2011 og frem, kan du dog være sikker på, at filteret er monteret, da det der blev et lovkrav.