Hobby med masser af frisk luft

Vil du væk fra skærmen og ud i naturen? Så kan ravjagt være et meget godt bud på din nye hobby. Her får du masser af frisk luft og mulighed for at fordybe dig i noget, der ikke involvere en skærm eller en tidsfrist. Det perfekte afbræk fra hverdagen, hvor du kommer ud i naturen. Det er dog ingen hemmelighed, at der kan være langt mellem de små eftertragtede gyldne klumper, så derfor kommer vi her med et godt tip til, hvordan du kan maksimere dine chancer.

På aftentur med ravlygte

Findes der noget bedre end at gå en tur langs stranden, når solen er ved at gå ned? Bare trække vejret helt ned i lungerne, nyde roen og den friske luft? Vi har i hvert fald svært ved at tænke på noget, der kan være mere afslappende. Derfor anbefaler vi, at du tilrettelægger din ravjagt, lige når solen er gået ned, og du har nået at nyde de sidste solstråler. Når mørket er faldet på, kan du starte din ravjagt.

Men hvordan hænger det sammen, at man nemmere kan finde rav i mørke? Det kan man, hvis man anskaffer sig en ravlygte, som man eksempelvis kan købe i webshoppen på ravfund.dk. Her har de samlet et stort udvalg af professionelle ravlygter, som kan bruges, hvis du gerne vil have noget ud af dine ekspeditioner på stranden.

Start ved kysterne – Hvor finder man rav
Du finder typisk ude ved kysterne. Særligt Vesterhavet i Jylland er et godt, da der er gode storme her. Under en storm vil bølgerne trække småsten med sig fra havbunden, og det er typisk under høj bølgegang, at ravet kan blive trukket op fra havbunden. Spørgsmålet ”hvor finder mand rav” er altid ikke kun geografisk funderet. Spørgsmål om vejrforhold spiller også en rolle, hvis du skal være heldig med en solid ravfangst. Men hvis du går en tur langs vestkysten et par dage efter stormvejr og høj bølgegang, så har du de bedste forudsætninger for at få den forstenede harpiks hjem i dine vindueskarme.

Forøg dine chancer
Du kan forøge dine chancer ved at bruge en ravlygte. Ravlygten skal bruges i mørket eller i skumringen, hvor de særlige UV-stråler får ravklumperne til at fremstå selvlysende. Ravklumperne lyser hermed op som små stjerne mellem de andre sten, der lyser fra bølgerne skvulp. Det er et ret særpræget syn, som er værd at opleve. Hvor finder man rav? Er du nybegynder vi foreslå dig at starte langs Vestkysten. Tag eventuelt en ravlygte med dig, så du samtidig oplever synet af, hvor meget der rent faktisk er at finde mellem sten, stranddyng og tang.