Hvordan taler man med en chef der har alkoholproblemer?

Spørgsmål:

Jeg har et problem med min chef. Det er ikke fordi hun er ond eller ikke ved, hvad hun laver, men fordi hun drikker før arbejde og også i arbejdstiden. Jeg er ikke sikker på, hvordan jeg skal tale med hende om hendes alkoholmisbrug, men jeg føler, at det kommer i vejen for vores arbejde. Kan I hjælpe mig med at finde ud af, hvad jeg skal gøre?

 

Svar:

Hvis du er bekymret over din chefs drikkeri, er du ikke alene. Mange mennesker kæmper med, hvordan de skal tage emnet alkoholmisbrug op over for deres overordnede. Det kan være en vanskelig samtale at føre, men det er vigtigt at huske, at du ikke er alene om det. Her er et par tips, der kan hjælpe dig med at tale med din chef om hendes drikkeri:

 

Læs om alkoholmisbrug og alkoholafhængighed.

-Uddan dig om tegnene på alkoholmisbrug. Dette vil hjælpe dig med at identificere, om din chef rent faktisk kæmper med alkoholisme eller ej. Du kan på hjemmesiden alkoholbehandlinger.dk finde meget information til medarbejder og virksomheder.

 

Tag en åben og ærlig samtale om problemet

-Hvis du beslutter dig for at konfrontere din chef med hendes drikkeri, skal du gøre det i en privat sammenhæng og uden at dømme hende. Giv udtryk for din bekymring og forklar, hvordan hendes drikkeri påvirker hendes arbejdsindsats.

 

Hjælp med af finde professionel hjælp og alkoholbehandling

-Opmuntre din chef til at søge professionel hjælp, hvis hendes drikkeri påvirker hendes arbejde. Der er mange ressourcer til rådighed til at hjælpe dem, der kæmper med alkoholisme, og din chef bør overveje at søge behandling. Du kan kontakte alkohollinjen på 70205501 for gratis vejledning og alkoholrådgivning.

 

Overvej om ledelsen eller HR skal inddrages

-Hvis din chef er modstander af at tale om sit drikkeri eller at få hjælp til det, kan det være nødvendigt at inddrage andre medlemmer af ledelsen. Det er en vanskelig beslutning at træffe, men nogle gange er det nødvendigt for at beskytte arbejdspladsen og dem, der arbejder der.