Julen varer længe, koster mange penge. Sådan er vi mange, der synger hvert år, når vi vandrer rundt om juletræet. Det er svært at slippe udenom at bruge en masse penge på julegaver, julemad og juleknas. Men så er det jo heldigt, at man kan spare andre steder. Herunder får du tre gode råd til, hvordan du kan spare penge denne vinter, så du får råd til mere julespas.

Find gode vinterdæk til billige penge

Det hører desværre til sjældenhederne, at vi oplever hvid jul i Danmark. Faktisk er det lige før, det hører til sjældenhederne, at vi overhovedet får sne om vinteren. Manglen på sne er dog ikke nogen undskyldning for ikke at skifte til vinterdæk, så snart temperaturen når ned omkring de 7 grader eller derunder. Uden vinterdæk stiger risikoen nemlig for at miste kontrollen over bilen, fordi vejene stadig kan blive glatte.

Vinterdæk er lidt af en investering, men der er heldigvis også måder at spare penge her. Hvis du sammenligner vinterdæk priser, kan du hurtigt danne dig et overblik over, hvilke vinterdæk, der passer bedst til dit behov og din prisklasse. På denne måde kan du spare penge helt uden at gå ned på sikkerheden.

Spar penge på dit internet – uden at gå på kompromis med hastigheden

Vinterdæk er heldigvis ikke noget, du skal investere i hvert år, og ovenstående kan derfor bedst betegnes som en engangsbesparelse. Derimod betaler du for dit internet på en månedlig basis, hvilket i høj grad løber op i løbet af året.

I dag kan vi ikke leve uden et ordentligt internet, så det er altså ikke nogen løsning bare af afmelde det. Til gengæld er der mange danskere, der betaler alt for meget for deres internet. En hurtig søgning efter billige internetudbydere vil derfor ofte resultere i noget af en øjenåbner. Der kan nemlig være rigtig mange penge at spare ved at skifte til en anden internetudbyder.

Gå efter de gule mærker i supermarkedet og spar penge på maden

Udover at spare penge på vinterdæk og internet denne vinter, kan du også spare mange penge ved at gå efter de gule mærker i supermarkederne. De gule mærker bruges nemlig til at nedsætte fødevarer, der nærmer sig datoen for sidste holdbarhed. Du skal dog ikke være bange for, at du kommer hjem med gammel mad, når du køber nedsatte varer. Datoen skal nemlig kun ses som en rettesnor, og maden kan som regel holde sig flere dage efter udløb. Mange nedsatte fødevarer kan desuden fryses ned og tages op, når man får brug for dem.

Det kan godt være, du ikke ligefrem har lyst til at servere nedsat mad til julemiddagen, når du får hele den pukkelryggede på besøg. Men så kan du jo kompensere for den dyre julemad ved selv at spise nedsat mad i dagene før og efter. Og som om det ikke er nok, at du sparer en masse penge ved at købe nedsatte varer. Du gør også noget rigtig godt for klimaet, så det er jo ren win-win!