Danmark er ét af verdens rigeste samfund, og i den forbindelse kan man støde på det luksusproblem, at man simpelthen ikke ved, hvad man skal bruge sine penge på.

Coronaen og de medfølgende nedlukninger har gjort 2020 til et hårdt år for både danskerne og store dele af resten af verden, og samfundsøkonomien kunne godt bruge noget hjælp.

Derfor er 2021 et ekstra godt år at bruge penge i, fordi man ikke bare gør noget godt for sig selv, men også for de mange virksomheder, der har og har haft det svært.

Her kommer tre forslag til, hvad man kan bruge sine penge på i det nye år.

Køb en kapilærkasse

Det er blevet meget moderne at have planter i hjemmet, hvad enten det er i form af dekorative blomster, kirsebærtræer eller deciderede afgrøder.

Den gyldne middelvej er imidlertid drivhuset, som et efterhånden ret stort antal danskere nyder godt af.

Dog er det ikke altid lige nemt at finde tid til at vande drivhuset, for planterne vil ofte være meget tørstige og trænge til en masse vand.

Vil man gerne gøre den dimension markant lettere for sig selv, bør man købe en kapilærkasse, der også kaldes en selvvandingskasse.

Den klarer nemlig vandingen for én, og det er virkelig praktisk i en tætpakket hverdag. Man kan med fordel prøve squash i kapilærkasse.

Tag på cykelferie

Man kan hurtigt bruge mange penge på en ferie, men det er langt fra alle, der har lyst til det.

En cykelferie er en supergod måde, hvorpå man både kan få rørt sig, holdt ferie og set en masse spændende dele af Danmark eller det land, man nu engang ferierer i.

Samtidig er det en relativt billig rejseform, hvis man vel at mærke sørger for at pakke et telt, som man kan bruge nogle af nætterne.

Vælger man at tage på cykelferie, er det samtidig en rigtig god genvej til at hjælpe samfundsøkonomien tilbage på rette spor, fordi man både kommer på caféer, restauranter, vandrehjem og måske endda hoteller.

Prøv en brugt telefon

Genbrug er det nye sort, og overvejer man at skifte sin telefon ud, kan man passende prøve en brugt.

Det kan virke grænseoverskridende at købe en brugt telefon, men det er markant billigere og oftest en fuldgod erstatning for den splinternye smartphone.

Er man i pengenød, kan det være en fordel at optage et forbrugslån, så man får mulighed til at købe lige præcis det, man vil.

I hvert fald er det altid fedt at få en ny mobil, og har man overvejet det i det forgangne år, men ikke lige fået det gjort, skal man helt klart slå til i 2021.